Kategorier
Resor

Mexico 2016: Lite blandat

Andra veckan i Mexico bodde vi på Sandos Playacar, ett enormt hotellområde med mängder av restauranger, poolområden, tennisbanor, cykeluthyrning, ja egentligen allt man kan tänkas behöva och lite till. Om man inte skulle orka gå, så fanns även små busshållplatser där man kunde bli upphämtad av en golfbil. Hotellet var indelat så att ett stort område var mer anpassat för barnfamiljer med pooler och olika aktiviteter för att sysselsätta barn, men även ett ”lugnare” område dit bara vuxna var välkomna. Men med alla fester i poolområdet så vet jag inte om det verkligen var lugnare.  D

Mexico_ctfoto_013en av entréerna till Sandos Playacar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

närmsta grannen från hotellrummet var djungeln.

Mexico_ctfoto_010

en av många Caoti som bodde i djungeln och som vi kunde se varje morgon när vi lämnade rummet.

Mexico_ctfoto_011

Agoti, ett roligt råttliknande djur, stort som en kanin som man ofta såg när man promenerade i Playacar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gick man förbi ett av hotellets rökrutor så var det aldrig någon och rökte, däremot låg den här fina filuren där och njöt i solen.

Mexico_ctfoto_012
Några Maya-ruiner som man kan se om man promenerar mellan Playacar och Playa Del Carmen

Ett av målen med resan var att få ta lite undervattensbilder framförallt i Cenoternas fantastiskt klara vatten och det gjorde vi. Däremot så kan jag inte låta bli att förvånas över hur mycket byråkrati det var och att säkerheten var väl överdriven. Först fick man skriva på ett papper som i princip sa att arrangören inte kan stämmas eller åtalas ifall någon olycka där jag skadas inträffar, därefter får man i princip ett likadant papper av markägaren och när man väl fyllt i alla papper så får man ta på sig en våtdräkt och slutligen en flytväst, vilket är toppen om man känner sig lite osäker med sin vattenvana. Men här var det tvunget, och att snorkla med en flytväst begränsar mig väldigt mycket, kändes mest som att jag låg och guppade på ytan som en kork. Men några fina bilder lyckades jag få till tycker jag. Bilden på rockan är från en snorkling ute i havet, tyvärr var det mycket vågor som försämrade sikten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Läs mer om:

Resan till Isla Mujeres.

Utflykten till Chichens Itza.