Kategorier
Nyheter Resor

Ett par dagar på Gotland.

Trots att jag känner många på Gotland och har endast ett par 100 meter att gå till färjan så är jag där alldeles för sällan. Men den här sommaren blev det äntligen ett par dagar på ön, så här i efterhand alldeles för kort tid så jag hoppas verkligen kunna åka dit snart igen.

Vi anlände sent söndag kväll med färjan och checkade in på fantastiskt fina och charmiga hotell Slottsbacken och sen blev det direkt i säng för att kunna gå upp tidigt på måndagmorgonen.

 

ctfoto_01

Lite förvånade blev vi när vi efter månader av solsken, möts av grått väder och regn, men det var ganska varmt ute så vi tog en promenad ner till Almedalen och därefter vandrade vi längs med vattnet och ringmuren. Vi njöt av fantastiska vyer, pittoreska små hus och alla dom historiska miljöerna.

ctfoto_03

ctfoto_05

ctfoto_04

ctfoto_11

Mot lunchtid klarnade vädret sakta upp och vi tog bilen söderut. Ett stopp på Tofta där Lotta passade på att bada fötterna och jag fotograferade växter och måsar. Vi fortsatte sen vidare söderut och njöt av de fantastiska landskapen. Vi svängde av vid Djupvik och stannade en stund, fotograferade lite miljöer, fåglar och tittade ut mot Lilla- och Stora Karlsö, men bestämde oss för att dom öarna får vi besöka en annan gång.

ctfoto_12

ctfoto_13

ctfoto_14

ctfoto_16

ctfoto_17

 

 

ctfoto_18a

ctfoto_19

ctfoto_21

Därefter fortsatte vi längs med kusten, såg massor av fina får som gick och betade, därefter vände vi tillbaka mot Visby igen. Där åt vi middag och sen gick vi  runt i härliga Visby och avslutade dagen med att se ringmuren i fantastiskt gyllene ljus och blicka ut över Visby och Östersjön medan solen gick ned.

ctfoto_22

ctfoto_24

ctfoto_26

ctfoto_27

 

Tisdagen hade vi avsatt för att åka till Fårö, så direkt efter en god natts sömn och god hotellfrukost tog vi bilen och gav oss av norrut, och sista sträckan fick vi åka färja för att ta oss till Fårö. Vi möttes av fantastiskt vackert men blåstig väder. Vi stannade vid första Raukområdet vi kunde hitta, när vi anlände var det bara vi, vågorna, fåglarna och ett fantastiskt landskap, och jag bestämde mig för att försöka filma istället för att fotografera, men det skulle jag inte ha gjort. Ganska så omedelbart efter att jag monterat ihop kamerariggen så kom det busslaster med glada tursister som också vill njuta av Raukområdet. Men det blev några små filmklipp, och även lite bilder. Därefter följde vi vägen runt Fårön och även här njöt vi av fantastiska landskap och stannade med jämna mellanrum för att fotografera och njuta av allt det vackra som finns att se på underbara Fårö. 

ctfoto_28

ctfoto_29

ctfoto_30

ctfoto_31

ctfoto_32

 

 

När vi efter några timmar tagit oss runt ön och kände att vi fått en liten försmak av Fårö, därefter körde vi runt en stund på norra Gotland för att sakta ta oss tillbaka till Visby, för att vila och göra en repris på måndagskvällen.

ctfoto_33

ctfoto_35

ctfoto_36

ctfoto_37

ctfoto_38

ctfoto_39

ctfoto_40

Onsdagen var dagen vi åkte hem igen, så det blev mest lite mer promenerande i Visby, åt lite lunch och avslutade med ett besök och shopping inne på Kränku, därefter var det dags att åka ner till Färjan och fastlandet. Helt klart alldeles för kort tid på Gotland, men som tur är har jag inte så långt dit och jag hoppas på att snart vara där igen och då mer planerat och med mycket mer tid.

ctfoto_41